De Ginkgo boom komt vooral en veel voor in Azie, waar wij 15 jaar hebben gewoond. Ik heb het altijd een prachtige boom gevonden. De blaadjes hebben een mooie waaiervorm en er wordt zelfs gezegd dat het blad bestaat uit allemaal minuscule naaldjes samen en het dus eigenlijk een naaldboom is. De boom kleurt in het najaar helemaal geel, een prachtig gezicht. We hadden op alle plekken waar we woonden deze bomen in onze omgeving.

April 2021 – Ginkgo boom geplant

Mijn man Erik weet al heel lang dat ik de boom mooi vind en heeft al voor ons trouwen een kettinkje voor me ontworpen en laten maken met Ginkgo blaadjes. En toen we in ons gezin discussieerden over de naam voor mijn bedrijf, kwam hij op het idee van Ginkgo Tree. En dat klikte gelijk!

Een mooie boom, die in mijn geschiedenis wat betekent. En daarnaast een mooi symbool van het leven: geworteld, onder invloed van seizoenen, de takken uitreikend naar boven. Al besef ik dat de naam niet voor iedereen makkelijk te onthouden en te spellen is, ik hoop dat mensen me weten te vinden. Nadat op 1 april 2021 het bedrijf officieel was ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, hebben we een Ginkgo boom in onze voortuin geplant. Nu kijken we uit naar de groei! 

Drager van hoop

Een bijzonder ‘weetje’ is ook dat er 6 Ginkgo bomen groeiden in Hiroshima toen in 1945 de atoombom dat hele gebied vernietigde. Deze zes bomen overleefden dit. Daarom noemen Japanners deze boom wel ‘drager van hoop’. Ik wil graag zo’n ‘drager van hoop’ zijn. In mijn werk als begeleider van jonge ouders hoop ik steeds te wijzen op de Schepper van nieuw leven. De Schepper van de Ginkgo boom, Die in deze bomen de kracht legde om een atoombom te overleven. De Schepper die mij hoop geeft in het zien van het wonder van zwangerschap en geboorte en de vorming van een gezin. De Schepper Die zorgt, ook als er zorgen zijn. Daarom heb ik ook hoop in de verwachting van de Herschepping die nog gaat komen! 

Zomer 2021 – de Ginkgo loopt uit