Bevallen met GeboorteTENS

GeboorteTENS helpt je door de bevalling heen!

 

GeboorteTENS apparaten zijn speciaal geschikt gemaakt voor pijnverlichting bij de bevalling. Het apparaat wordt in de hand gehouden en heeft de vorm van een afstandsbediening. Bij de bevalling plak je aan weerskanten van je ruggenwervel vier plakkers, daar waar de zenuwen uit de baarmoeder- en bekkenstreek het ruggenmerg in gaan. Je zet het apparaatje aan, en verhoogt stapsgewijs de stimulatie, tot het aangenaam aanvoelt op de plaatsen van de plakkers. Naast de “burst” (dat is de basisstimulatie voor tussen de weeën door), waarbij je een prettige tinteling in de rug gaat voelen, schakel je tijdens een wee door een druk op de handschakelaar, naar de “boost” stand. Die zorgt voor extra stimulatie tijdens de weeën.

Je brengt de GeboorteTENS aan bij de eerste weeën. Dan heb je nog rustig de tijd om het apparaatje aan te sluiten en gewend te raken aan de (overigens eenvoudige) bediening. Zodra je een wee krijgt, druk je op de “boost” knop, waardoor de stimulatie tijdens de wee wordt geactiveerd. Deze vorm van stimulatie blokkeert de pijnprikkeloverdracht, waardoor je minder pijn voelt. Zo af en toe zul je de stimulatie wat moeten opvoeren, naar een hoger niveau. De bedoeling is dat je de stimulatie zo hoog mogelijk instelt, zonder dat deze onprettig wordt. Dat geeft het beste resultaat. Door zo vroeg mogelijk je GeboorteTENS aan te brengen en te gebruiken, heb je het meeste baat bij het apparaat.

Doordat je zelf de pijn kunt verlichten, kun je beter ontspannen. Daardoor gaat de ontsluiting vaak sneller. Omdat je minder pijn hebt, ben je na de bevalling ook sneller op de been dan zonder GeboorteTENS. Minder pijn kost minder energie. Vandaar!

Hoe werkt de GeboorteTENS

De “burst” stimuleert de aanmaak van endorfine. De productie van deze lichaamseigen pijnstiller komt op gang op het moment dat jouw bevalling begint. Door het gebruik van TENS wordt de endorfinespiegel maximaal verhoogd. Tijdens de weeën schakel je door een druk op de knop over naar de “boost” stand. Daarmee wordt een andere stimulatie afgegeven. Deze vorm van TENS blokkeert de pijnprikkels waardoor je minder weeënpijn voelt.

Let op:

Bij hartritmestoornissen, epileptische aandoeningen of het gebruik van een pacemaker mag u geen TENS apparatuur gebruiken.

(Informatie van www.GeboorteTENS.nl)