Knoopwijzen voor zwangeren volgens FTZB©

Als je zwanger bent, kun je soms last van je rug of bekken hebben. Of je wordt gewoon best moe van dat extra ‘vrachtje’ als de zwangerschap vordert.
Met behulp van een lange draagdoek (maat 8) kun je 6 knoopwijzen aanleren, ter ondersteuning van je rug en ter ontlasting van je bekken. Echt, het resultaat is ongelooflijk!

Voor wie?

Voor zwangeren…
> met een grote of zware buik (meestal na 30 weken of bij meerling)
> met rugklachten in boven-, midden- of onderrug
> met klachten in schaambeen-gebied of rond SI-gewricht
> met sterk beweeglijk bekken
> die door eerdere zwangerschap of andere oorzaak bekkeninstabiliteit hebben

Wat doet het?

De knoopwijzen zorgen voor
* Stabiliteit en gelijke gewichtsverdeling
* Oprichten van de wervelkolom
* Ondersteunen van de buikspieren
* Verminderen van rugklachten
* Ontlasten van de bekkenbodem
* Verbeterde algehele zuurstoftoevoer

En daarbij:
* Introductie van gebruik draagdoek en dragen
* Gevoel krijgen voor bewegen en fysiek contact
* Bijdrage aan algeheel gevoel van welbevinden, door minder ongemak/pijn ervaring; dit kan ook beter slapen tot gevolg hebben

Interesse?

Een consult voor het aanleren van 6 knoopwijzen voor zwangeren volgens FTZB© duurt meestal ongeveer 1.5 uur en kost 70 euro. Dit is inclusief de huur van een draagdoek van maat 8 voor 4 weken. Voor uitloop wordt 12 euro per 15 minuten berekend.
Een draagdoek maat 8 is meestal te lang om je kindje mee te dragen. Daarom bied ik de mogelijkheid deze bij mij te huren. Wil je hem liever kopen, dan kan dat natuurlijk ook (35 euro)

Tip: combineer dit consult met het eerste deel van een draagconsult. We bespreken dan de theorie, jouw wensen, je kunt draagdoeken en draagzakken bekijken en een eerste oefening doen. Na de geboorte van je kindje is dan het tweede deel, waarin je leert je kindje ergonomisch te dragen.

Deze knoopwijzen zijn ontwikkeld door het Fortbildungs- en Trainingszentrum Babytragen (FTZB) in Mainz. Ik heb bij het Instituut voor Hechting de cursus gevolgd om deze Knoopwijzen voor zwangeren volgens FTZB© te mogen aanleren aan zwangeren.