Je pasgeboren baby hou je graag dichtbij je. Je kindje vindt het ook meestal fijn om gedragen te worden, het voelt veilig en vertrouwd, je kindje voelt en ruikt je en deint mee in bijna dezelfde bewegingen als tijdens de zwangerschap in je baarmoeder. Een draagdoek kun je al vanaf de geboorte gebruiken en groeit mee met je kindje. Maar welke draagdoek past bij jou en je kindje? En hoe gebruik je zo’n draagdoek precies? Waar moet je op letten? Hoe weet je of je kindje veilig zit en de doek goed zit? Hoe krijg je je kindje makkelijk in en uit de doek? Wat zijn eigenlijk precies de voor- en nadelen van je kindje dragen in een doek of drager.

Afhankelijk van jouw vragen kun je een consult boeken.

  1. Tijdens een draagconsult leer je om je kindje goed te dragen met de door jou gekozen doek of draagzak. Via het aanmeldformulier en email doen we het voorwerk en maak je in principe je keuze. Tijdens het consult bespreken we kort de verschillende mogelijkheden en kun je definitief besluiten met welke doek (of zak) je wilt gaan leren dragen. Ik leer je 1 knoopmethode goed aan en je leert daarvan alle ins en outs. Een draagconsult duurt meestal 75-90 minuten, dit is ook afhankelijk van welke doek je wilt leren. Je krijgt een handige handout mee naar huis. Een draagconsult vindt plaats in mijn werkruimte in Ede. In overleg kan ik ook naar jou toekomen.
  2. Tijdens een infoconsult praten we meer door over dragen in het algemeen. Waarom is het goed? Wat zijn voor- en nadelen? Waar moet je op letten? Enz. Zo’n gesprek duurt meestal 30-45 minuten. Dit zou ook online kunnen. Het kan zijn dat je dan zo enthousiast wordt, dat je meteen wilt gaan passen. Als de planning het toelaat kun je dan gelijk een draagconsult hebben.
  3. Een vraagconsult is bedoeld voor specifieke vragen die je hebt over het dragen van je kindje. Voor een vraagconsult kun je naar de praktijk in Ede komen of ik kom naar jou toe. Als je bijvoorbeeld twijfelt of je kindje goed zit of dat je de knoop goed hebt gedaan, kun je op deze manier hulp krijgen. Meestal is een vraagconsult niet langer dan 30 minuten.

Je kunt zelf een draagdoek kopen, er eentje via mij of uit mijn (kleine) collectie kopen (ook tweedehands) of van mij huren als je het eerst beter wilt uitproberen.

Na elk consult kun je gedurende twee weken via Whatsapp contact met me opnemen met korte vragen. Dit is bij de kosten inbegrepen.

De kosten zijn 10 euro per 15 minuten consult voor 1 of 2 personen die met hetzelfde systeem leren dragen. Omdat er veel verschil is tussen hoeveel tijd mensen nodig hebben om te leren knopen/dragen, hoeveel vragen er zijn etc worden deze consulten per 15 minuten berekend.

Tip: organiseer een draag-workshop met vriendinnen. In 2 uur vertel ik jullie van alles over het dragen van je kindje en leren jullie te dragen met een geweven doek of een rekbare doek (voor iedereen moet dezelfde keuze gemaakt worden). De kosten per persoon zijn dan lager. Max. 5 personen in de groep.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. Je kunt ook een email sturen naar: info@ginkgotree.nl 

 

(ByKay rekbare doek)

 

Als je interesse hebt in een draagdoek, heb ik een kleine selectie tweedehands doeken te koop. Ook kun je via mij doeken bestellen van verschillende merken en heb ik een paar mooie (nieuwe) exemplaren op voorraad:

Hoppediz Jacquard Los Angeles Turquoise maat 6/M (4,6 m)

Hoppediz Jacquard Los Angeles Turquoise maat 7/L (5,2 m)

Hoppediz Jacquard Chicago maat 6/M (4,6 m)

Little Frog geweven doek maat 5/M (4,2 m)

Little Frog geweven doek maat 6/L (4,6 m)

Vul het bestelformulier in voor meer info en prijzen of stuur een email naar: info@ginkgotree.nl